Iași | A început Festivalul Internațional de Folclor „Cătălina”

Catalina

Astazi, a inceput la Iasi, Festivalul International de Folclor pentru Copii si Tineret”Catalina”. Manifestarea se afla la cea de-a XXV a editie iar astazi, tinerii talentati veniti din mai multe colturi ale lumii dar si din intreaga tara au ajuns si la Consiliul Judetean Iasi.

Festivalul a debutat astazi cu parada portului popular pe traseul Piața Unirii – Primăria Municipiului Iași – Palatul Culturii – Palas Mall. La eveniment vor participa nouă ansambluri folclorice din străinătate -Spania, Rusia, Bulgaria, Bosnia Herțegovina, Polonia și Republica Moldova- precum și 20 de ansambluri folclorice din țară.

Pe parcursul celor trei seri ale festivalului vor fi organizate expoziții de meșteșuguri populare și Simpozionul Internațional „Dinamica creației folclorice”, ediția II-a.

Publicul ieșean este așteptat să se bucure de spectacolele artistice oferite de concurenții și invitații speciali din cele trei seri, printre care Orchestra „Barbu Lăutaru” a Palatului Culturii din Bălți, soliști indragiti, Ansamblul Folcloric „Cătălina” al Palatul Copiilor din Iași și Ansamblul profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași.