Iași | 300 de copii fără un loc la creșă

foto_Cresa

Daca abia ati nascut e bine sa va interesati inca de pe acum de un loc in cresele de stat . Nu, nu e o exagerare! La Iasi, e o adevarata loterie inscrierea copilului la cresa si asta pentru ca  in fiecare an locurile sunt prea putine pentru cererea foarte mare. In acest moment, in Iasi,  functioneaza doar 11 crese  cu 925 de locuri.

La Iasi, situatia e dramatica. Sute de copii  nu au loc in crese . De aproape jumatate de veac nu a fost construita o cresa noua, iar cele 11 crese care functioneaza la ora actuala in Iasi nu sunt suficiente pentru toti copiii. In prezent, numarul copiilor cu vârsta pâna in trei ani care se afla pe listele de asteptare este de aproximativ 300.

Gurile rele spun ca lipsa locurilor din cresele iesene genereaza o adevarata lupta de dosare iar prioritate au copiii cu parinti bine platiti. Sefa Directiei de Crese Iasi dezminte zvonurile si sustine ca face toate eforturile ca sa suplimenteze locurile existente.

An de an, sute de copii ramân fara loc în cresele din municipiul Iasi spre disperarea parintilor. S-a ajuns în aceasta situatie pentru ca numarul acestor unitati este de trei ori mai mic decât în urma cu 30 de ani si din cauza faptului ca de aproape jumatate de veac nu a mai fost construita o cresa noua in Iasi.