Iasi | 3 grupuri infracţionale destructurate

foto_politie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, au destructurat trei grupuri infracţionale care desfăşurau activităţi ilicite în sfera contrabandei cu produse accizabile şi traficului de droguri, care acţionau pe raza judeţelor Iaşi şi Suceava.

Ieri au fost desfăşurate 38 percheziţii domiciliare la membrii grupărilor, în mai multe locaţii de pe raza judeţelor Iaşi şi Suceava, la care au participat poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Iaşi şi Suceava.

Este vorba despre trei grupuri, cu denumirile generice „OPRIŞENI”, „PRISĂCANI” şi „ALBINEŢ”, ce desfăşurau activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări, din Republica Moldova în România, peste râul Prut şi a traficului de droguri, ce acţionau în mod constant pe raza judeţelor Iaşi şi Suceava.

În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă faţă de 35 de persoane şi trafic de droguri faţă de 4 persoane. Totodată, faţă de şapte membri ai grupărilor, procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. Iaşi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând ca să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.