Iarna paralizează România, Iașul e aproape funcțional

ninsoare

Codul Galben de ninsori abundente si vreme rea a pus pe jar autoritatile. Astazi, in Moldova, mai multe drumuri au fost blocate iar in orase s-a circulat bara la bara chiar daca autoritatile au dat asigurari ca acționează non-stop pentru a combate efectele negative ale ninsorii. Tot din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, un avion al companiei TAROM care a plecat din București și trebuia să aterizeze la Iași, la prânz, s-a întors din drum din cauza unor probleme tehnice. S-a circulat greu astazi in Iasi iar evenimentele neplacute au fost la tot pasul. Circulația tramvaielor spre Copou a fost întreruptă, de la ora 16:32, în zona Colegiului Național Iași, din cauza acumulării de zăpadă şi material antiderapant în cutia macazului.

La Iasi, au fost mobilizate toate utilajele și echipele necesare pentru a combate efectele negative ale iernii, astfel încât să mențină orașul funcțional. Comandamentul de Iarnă funcționează non-stop, astfel încât municipalitatea este pregătită să intervină oricând și oriunde ar putea apărea probleme din cauza vremii.

Azi-noapte, echipele Citadin SA au acționat pe toate traseele cu toate utilajele, clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune și clorură de calciu. Si astazi s-a intervenit acolo unde au fost semnalate blocaje.

Eforturile se vor intensifica în acest sens, cu atât mai mult cu cât în această noapte și mâine dimineață Iașul va rămâne sub o avertizare meteorologică cod galben de precipitații care, sub efectul temperaturilor negative, pot favoriza apariția poleiului.

Pe fondul temperatorilor scăzute, municipalitatea a început de săptămâna trecută să acorde servicii rezidențiale persoanelor fără adăpost. In prezent, in modulele primariei, sunt cazate 28 de persoane.

Eventualele probleme legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de le telefon al Salubris SA 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099.