Iarba e mai verde acasă

foto_oameni

Sunteti acasa, in fata televizorului in aceasta vacanta scurta? Faceti parte din cei peste jumătate dintre români care au ales sa nu plece nicaieri în mini-vacanța de 1 mai. 20% se pregătesc de o ieșire la pădure, iar 15% sunt deja la munte. Litoralul românesc și City Break-urile completează clasamentul, fiecare însumând 6% dintre opțiuni, arată rezultatele unui sondaj recent.

Dintre cei care au optat să petreacă mini-vacanţa departe de casă, o treime au urcat la volanul mașinii personale, unul din zece români va fi pasager în mașinile prietenilor, 5% optează pentru tren și doar 2% călătoresc cu avionul. Dacă ordinea preferințelor pentru stațiunile de pe litoral este Mamaia, Vama Veche și Năvodari, pentru cei ramasi acasa, grătarul e sufletul petrecerii.

Micii nu lipsesc din meniu, astfel că peste jumătate dintre români vor pune mititei pe grătar şi în acest an. 45% vor completa cu carne de pui iar 39% vor pune pe grătar şi ceafă de porc.

Jumătate dintre români alocă 150 de lei petrecerilor de 1 mai, un sfert vor cheltui până la 300 de lei, 12% se vor apropia de 500 de lei, 5% până la 700 de lei și 6% vor depăși și acest prag. De altfel, peste jumătate dintre români afirmă că au același buget pentru 1 mai ca și anul trecut, iar un sfert chiar vor reduce din cheltuieli.

Sondajul a fost desfășurat online, în luna aprilie 2018, pe un eșantion de 1.575 de respondenți din toată țara.