I.S.U.J Iași a aprobat o listă a spațiilor temporare de cazare pentru refugiații din Ucraina

corturi-refugiati_3d40c39fa8

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat o primă listă a spatiilor temporare de cazare identificate la nivelul județului Iași pentru refugiații din Ucraina.

Lista cuprinde inclusiv săli de sport și cămine culturale puse la dispoziție de autorități locale. Sălile de sport, de exemplu, nu au fost încă amenajate și vor fi utilizate doar în situațiile în care va fi nevoie de cazarea unui grup compact mare ca număr de persoane sau dacă spatiile amenajate deja nu mai au locuri disponibile.

Gestionarea tuturor acestor spații se va realiza prin intermediul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), organizat la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Urmează ca în zilele următoare lista să fie completată și cu alte spații care ar putea fi utilizate pentru cazarea refugiaților din Ucraina, în funcție de datele existente pe platforma guvernamentală „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.

Foarte important: lista cuprinde o centralizare a spațiilor care ar putea fi utilizate pentru cazarea refugiaților. Alocarea efectivă a locurilor de cazare rămâne atributul exclusiv al CJCCI, unde se centralizează toate disponibilitățile din județ.