Hunedoara | Puhoi de pelerini la mormântul lui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop. Cum câștigă afacerile locale de pe urma pelerinilor

mormantul-lui-arsenie-boca

Peste cinci mii de pelerini au luat cu asalt duminică Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, unde e înmormântat Arsenie Boca, scrie Adevărul. Astfel, șirul de maşini parcate s-a întins pe trei kilometri.

Potrivit superstițiilor, oamenii au lăsat monede și bancnote în pârâul Silvaş, care trece prin apropiere, dar și în crăpăturile chiliei călugărului şi ale bisericii, pentru ca dorințele lor să se îndeplinească.

Potrivit Adevărul, la rădăcina unui copac aflat lângă mormântul lui Arsenie Boca, s-au strâns zeci de bancnote proptite cu bolovani pentru a nu fi luate de vânt.

Astfel, nu toți credincioșii au respectat semnele: „Nu aruncaţi bani pe pârâu. Darurile se primesc la biserică” şi „Nu puneţi monede între crăpăturile bisericii şi ale chiliei”.

Nu doar reprezentanţii bisericii au avut de câştigat de pe urma „fenomenului Arsenie Boca”. Turiștii și pelerinii aduc profituri importante afacerilor din zonă, dovadă fiind și târgul din vecinătatea mănăstirii care a fost plin. Icoanele şi obiectele religioase sunt căutate, însă la fel de mult interes prezintă şi plăcintele, produsele alimentare, suvenirurile şi articolele de îmbrăcăminte vândute la tarabe.

De asemenea, localnicii din satele din apropiere, Silvaşul de Sus şi Silvaşul de Jos, și-au transformat casele în mini-pensiuni și îi cazează pe cei care vor să ajungă la mormântul lui Arsenie Boca.