Hunedoara | Fugiți din calea unui tată violent, doi copii își doresc să devină polițiști

politistț

În apropierea sărbătorii creştine a Naşterii Domnului, poliţiştii hunedoreni au avut iniţiativa de a sprijini material şi spiritual o familie monoparentală – victimă a violenţei domestice. Cei doi micuţi, în vârstă de 9 şi 11 ani, care trăiesc împreună cu mama lor într-o locuință protejată din judeţul Hunedoara, au fugit din calea unui tată violent în urmă cu un an, în toiul iernii, iar vizita oamenilor legii le-a adus un plus de siguranță şi încredere.

Impresionaţi de drama acestei familii monoparentale, poliţiştii hunedoreni s-au transformat în ajutoare ale lui Moş Crăciun şi au organizat o colectă benevolă în urma căreia au cumpărat alimente de primă necesitate, dulciuri, jucării, dar şi măşti de protecţie, pe care le-au oferit, în prag de sărbători, celor doi frăţiori şi mamei lor.

Copiii au fost impresionaţi de ajutoarele cu epoleţi ale Moşului, iar după ce au urcat în autospeciala de intervenţie a Poliţiei, s-au decis în privinţa carierei pe care o vor urma. Aceştia au mărturisit că îşi doresc să devină poliţişti, pentru ca mama lor – ori alte mame aflate în dificultate – să fie protejate de partenerii pentru care violenţa este singurul mod de exprimare. Băiatul chiar a fost fericit să îmbrace uniforma de poliţist oferită în dar de oamenii legii.

La plecare, oamenii legii au promis că vor oferi şi pe viitor sprijin material familiei respective, astfel încât cei mici să îşi poată continua studiile şi, poate, într-o zi, să opteze pentru cariera de poliţist. De altfel, nu este prima dată când poliţiştii oferă sprijin acestei familii. Ei au fost alături de cei doi micuţi şi de mama lor şi în preajma sărbătorii Sfintelor Paşti, când, de asemenea, le-au oferit alimente şi cadouri.