Hubul industrial din Miroslava, în expansiune

foto_Dorel_Codină

Parc Industrial gigantic la Miroslava

In timp ce Iasul cauta de ani buni solutii pentru constructia unui parc industrial, la Miroslava, Parcul Industrial care se intinde pe 35 de hectare se pregateste ca din toamna aceasta sa gazduiasca productiile a doua firme: una de medicamente si alta de produse alimentare. Prezent in emisiunea Linia intai, directorul executiv Dorel Codina a declarat ca se fac pregatiri pentru al doilea parc industrial.

Cele 35 de hectare dedicate halelor de productie la parcul industrial Miroslava sunt ocupate acum in proportie de 93%. Primele doua firme vor incepe productia in septembrie – medicamente si produse alimentare. In total aici se vor face investitii de 70 milioane euro ce vor crea 2400 locuri de munca.

Hubul de la Miroslava se afla in negocieri cu companii care vor aduce investitii de peste 60 de milioane de euro. Dorel Codina a intarit ideea ca prioritate la spatiile oferite la Miroslava au firmele care isi vor amenaja aici propriile baze de productie. Va reamintim ca Parcul Industrial din Miroslava este singurul parc industrial din judeţ recunoscut de Ministerul Dezvoltării şi este amplasat în localitatea declarată de Ministerul Finanţelor cea mai bogată comună din România în 2015.

Comuna Miroslava are asfaltate drumurile catre toate cele 9 sate componente, are propria centrala de electricitate care acopera integrakl consumul institutiilor publice din zona iar numarul caselor a explodat. S-a ajuns ca in prezent in comuna amintita sa locuiasca, e drept ca nedeclarat oficial, peste 25.000 de persoane. „Miroslava a depasit Pascaniul ca numar de locuitori” se lauda primarul comunei, Dan Nita.