Hub pentru digitalizarea instituțiilor publice și a unităților medicale

Viitorul suna promitator pentru institutiile publice si asta pentru ca vor intra in lumea digitala. Adica, cat de curand acestea vor putea scapa de vesnica documentatie pe hartie, avand toate datele necesare in format digital. Astazi, in cadrul celei de a doua editie a conferintei Digital Innovation Zone, institutiile publice, firmele private, unitatile de invatamant si cele medicale au putut participa la sesiuni unde au aflat despre importanta si beneficiile digitalizarii.

Digitalizarea institutiilor publice si a firmelor private este sustinuta si de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est care subliniaza beneficiile aduse de un sistem public digitalizat.

Vasile Asandei – Director general ADR Nord-Est

„Digitalizarea este un proces care schimba lumea. Pentru timpurile de astăzi cine nu intelege ca transferam aproape in zona digitala, nu are o sansa la viitor. Este valabil pentru mediul privat si pentru mediul public. Pentru mediul privat, in zona de afaceri, din păcate, am vazut un studiu in urma cu ceva timp in care se spunea ca o mica parte din firmele din regiunea noastra sunt digitalizate cu adevarat. Daca nu stii sa iti promovezi produsele in forma digitala, daca nu stii sa folosesti toate aceste elemente care reduc costurile, care eficientizeaza productia, in viitor ai o mare problema de competivitate. Pe de alta parte, instituțiile publice, care au o mare provocare pentru ca exista un volum tot mai mare de informatii, de date si de interactiuni cu firmele si cu oamenii, deci institutiile publice trebuie sa-si gestioneze intr-un mod adecvat aceste interactiuni. Cum se poate face asta, evident prin digitalizare.”

De asemenea, digitalizarea poate ajuta si la o colaborare mai buna intre institutii cum este in cazul universitatilor, cu piata muncii.

Ciprian Comșa – Prorector Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași

„Digital Innovation Zone reprezinta o initiativa foarte importanta in ecosistem si aceasta importanta rezida din urmatorul fapt. Colaborarea intre institutii. Si va dau un exemplu foarte concret. Intre o universitatea tehnica si diferite entitati din domeniul tehnic. Si o universitate de medicina de exemplu, poate deschide perspective cu totul noi in sensul ca a vazut intr-o astfel de colaborare idei care rezulta de la studenti sau de la medici care fara un aport tehnic si tehnologic nu ar putea prinde viata. Dar printr-o astfel de colaborare, pot rezulta diferite initiative, diferite proiecte si de aceea cadrul pe care il ofera Digital Inovation Zone cred eu este foarte relevant si important.”

Organizatorii sustin ca, a doua editie a conferintei a adus un public mai numeros si mai interesat de digitalizare.

Florin Cardașim – Organizator Digital Innovation Zone

„Fenomenul acesta este unul in crestere, este unul care deja este bine constientizat de majoritatea organizatiilor, de o importanta majora in anul 2024, iar Digital Inovation Zone este practic un consortiu format din companii, din universitati, din instituții publice care isi doreste sa contribuie prin ajutorul pe care il ofera la digitalizarea tuturor organizatiilor care pot practic inova prin intermediul digitalizarii, care pot fi asistate prin luarea de decizii mai bune, prin faptul ca au date pe care le utilizeaza.”

In cadrul Hub-ului Digital Innovation Zone care a avut loc astazi la Iasi, zeci de firme private, institutii publice si unitati de invatamant si-au dorit sa afle mai multe despre digitalizarea datelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *