Hramul Bisericii Toma Cozma din Iaşi

Iasi_bisericaTomaCozma_01

În zilele de 24 și 25 noiembrie a.c., Biserica Toma Cozma din Iaşi îmbracă haină de sărbătoare cinstind pe  Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina din Alexandria. Sărbătoarea hramului acestei parohii va debuta sâmbătă, 24 noiembrie a.c, la ora 17.00, când se va oficia Slujba Vecerniei, unită cu Litia oficiată în sobor, și va continua în ziua serbării, duminică, 25 noiembrie, ora 8.00, cu Utrenia, Acatistul, Sfânta Liturghie şi pomenirea pentru ctitori şi pentru toţi cei răposaţi.

Slujba Vecerniei şi cea a Sfintei Liturghii vor fi urmate de agape frățești organizate cu sprijinul membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, al colaboratorilor şi prietenilor apropiaţi ai parohiei. De asemenea, toți pelerinii prezenți la sărbătoare vor primi un semn al iubirii creștine prin gustări și caserole cu alimente oferite cu drag.

Toți cei care vor participa la aceste slujbe se vor putea închina la moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, ale Sfântului Apostol Toma, ale Sfântului Apostol Iacov, Ruda Domnului, precum şi la moaștele mai multor sfinți neomartiri care se află în biserică.

„Sărbătoarea Hramului constituie un fericit prilej de comuniune și comunicare umană. E bucuria de a te redescoperi pe tine însuți ca lucrător al binelui între semeni. E modul de a ne afirma identitatea în societate. E bogăția de lumină și har care care inundă sufletul la ceas de rugăciune împreună. Vecernia și Liturghia care se oficiază întru Cinstirea Sfintei Ecaterina înveșmântează pe fiecare creștin în haina demnă și sfântă a celor ce urmează pe Domnul Iisus Hristos. Astfel, Hramul bisericii noastre devine sărbătoarea întregii comunități parohiale, dar și o zi de împlinire personală pentru fiecare din cei care, alături de noi, la slujbă, cinstesc această Sfântă Mare Muceniță”, a explicat Părintele Paroh Mihai Mărgineanu

Sărbătoarea Hramului consemnează totodată şi o frumoasă aniversare: împlinirea a 16 ani de activităţi neîntrerupte cu tinerii şi copiii, între care amintim: curs gratuit de învățare a colindelor, editarea publicaţiei parohiale duminicale „Credinţa şi fapta”, curs de încondeiat ouă etc.