Hram la Mănăstirea Hadâmbu

vlcsnap-2022-12-27-13h48m47s751

O slujba aparte s-a oficiat la Manastirea Hadambu in a doua zi de Craciun. Preasfintitul Parinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, alaturi de un sobor de preoţi şi diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie. Slujba a fost prilejuita de hramul paraclisului de iarna inchinat Sfantului Ierarh Nicolae si Sfantului Cuvios Nicodim de la Tismana.

Preasfintitul Parinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi de pe ambele maluri ale Prutului, au săvârşit Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Sute de credincioşi, între care s-au numărat fii duhovniceşti şi oaspeţi de seamă, s-au rugat împreună

Preasfintitul Parinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud: „Vedem ca Domnul poarta de grija Pruncului Iisus, il ocroteste. Acolo ii calauzeste pasii parintilor iar dupa ce a murit Irod se intoarce inapoi si merge in Nazaret sa implineasca Scriptura. Iubiti credinciosi, tot in aceasta zi avem sarbatoarea Soborului pentru prin Maica Domnului s-a intrupat cu Domnul Dumnezeu”.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Veniamin a adresat un cuvânt de învăţătură în care făcut referire la Evanghelia zilei, la Soborul Maicii Domnului şi la viaţa Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana. Atât Maica Domnului, cât şi Sfântul Nicodim s-au rugat mult lui Dumnezeu. Sfântul Nicodim a fost un mare isihast, un mare rugător şi un organizator al monahismului, contribuind la o mai bună organizare a mănăstirilor din spaţiul românesc”.