Hoti de catalizatoare din Ciurea si Mogosesti prinsi in flagrant cand furau pe o strada din Iasi

WhatsApp Image 2023-01-26 at 10.50.41

Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au prins în flagrant doi tineri de 19, respectiv 20 de ani, în timp ce sustrăgeau, prin tăiere cu un fai electric, un catalizator de la o mașină parcată pe o stradă din mun. Iași. Cei doi ar fi fost însoțiți de un bărbat de 32 de ani, care îi aștepta la volanul mașinii cu care veniseră la locul faptei.

Cele trei persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru cercetări. În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat faptul că tânărul de 20 de ani din com. Ciurea este bănuit de comiterea, în perioada aprilie 2022-ianuarie 2023, a 10 infracțiuni de furt calificat de catalizatoare, fapte ce ar fi fost comise pe raza mun. Iași.

De asemenea, tânărul de 19 ani din com. Mogoșești este bănuit de comiterea a opt dintre aceste infracțiuni. Totodată, pe parcursul administrării probatoriului, a rezultat faptul că la comiterea unora dintre aceste fapte, ar fi participat alți doi bărbați.

Prejudiciul cauzat în urma sustragerii catalizatoarelor este de aproximativ 16.000 de lei. Ieri, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași, au reținut cei doi tineri de 19, respectiv 20 de ani pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Arestul I.P.J. Iaşi.

La aceeași dată, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi și Judecătoriei Iași, instanța de judecată dispunând măsura arestării lor preventive pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.xPe parcursul activităților desfășurate, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul Secțiilor de Poliție Urbană nr. 1-2, nr. 5-6, Postului de Poliție Ciurea și Biroului pentru Centrul Universitar.