HoReCa, lovita din nou puternic de autoritati

horeca

HoReCa este din nou lovita de deciziile autoritatilor. Asta desi a respectat normele de protectie sanitara si in plus si-a vaccinat personalul. Proprietarii de localuri din Iasi sunt nevoiti sa trimita jumatate din angajati acasa, dupa noile hotarari luate de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. Ajuns la capatul rabdarii, managerul unui local din Iasi provoaca autoritatile sa vaccineze populatia in masa. Ba mai mult, se alatura campaniei si pune la dispozitie spatiul pentru a deschide un centru de vaccinare.

Incepand de ieri, cafenelele si restaurantele isi desfasoara activitatea la capacitate minima, iar toti clientii trebuie sa fie posesori ai certificatelor verzi. Noile masuri ii sufoca pe administatorii de localuri, care au cheltuieli cu salariile, intretinerea si taxele catre stat.

Adrian Danu – manager club Iasi:Suntem din nou in fata unui pluton de executie, ajungem din nou sa esuam, dupa cum a spus si presedintele: Statul a esuat! Acum esueaza si mediul economic si mediul de afaceri”.

Cei din HoReCa nu inteleg de ce li se ingradeste functionarea la capacitatea maxima avand in vedere ca toti angajatii sunt vaccinati, iar clientii triati la maxim.

Adrian Danu – manager club Iasi:Tocmai am terminat o sedinta in care am informat personalul ca o parte din ei vor fi disponibilizati, trecuti in somaj tehnic din nou. Ajungem la aceeasi problema, oamenii sunt la capatul puterilor au chirii, familii, copii mici”.

Gabriel – barman: „Suntem toti vaccinati si cu toate ca suntem toti vaccinati nu putem profesa intr-un program normal, trebuie sa ne supunem acestei restrictii care mi se par absurda”.

Adrian Danu, administratorul unui local din Tudor Vladimirescu vine chiar in sprijinul autoritatilor si pune la dispozitia acestora un spatiu pentru deschiderea unui centru de vaccinare.

Adrian Danu – manager club Iasi:Venim in sprijinul lor sa mai deschida un centru de vaccinare, aici in inima Tudorului, punem spatiul la dispozitie. Credem noi ca am putea sa ajutam”.

Incasarile in aceasta perioada au scazut la 30% iar incertitudinea planeaza in privinta redeschiderii.