Heliporterul din Suceava va funcționa abia la toamnă din cauză că nu s-au obținut avizele necesare

heliport-735x400

Lucrările la pista de aterizare pentru elicopterele de salvare de pe Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava au fost finalizate și recepționate la sfârșitul anului trecut, însă heliportul UPU-SMURD va putea fi operațional cel mai devreme în toamna acestui an, anunță Monitorul de Suceava.

Pentru a funcționa mai sunt necesare 5 avize și un concurs. Spitalul a trimis către instituția tutelară, Consiliul Județean Suceava, documentația pentru completarea structurii spitalului și a schemei de personal, în sensul înființării posturilor pentru oamenii care vor deservi heliportul.

După aprobarea schemei de personal, documentația va fi trimisă la Ministerul Sănătății, apoi la Departamentul pentru Situații de Urgență, apoi, după avizul Departamentul pentru Situații de Urgență, din nou la Ministerul Sănătății.

După aprobare, posturile vor fi scoase la concurs și după ocuparea lor personalul va fi instruit pentru activitatea desfășurată.

Dosarul cu documentația tehnică va fi trimis apoi la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), care va trimite inspectori auditori la fața locului pentru verificări.

În mod normal, conform prevederilor legale, AACR are termen de 120 de zile pentru rezolvarea unui dosar. Toți acești pași birocratici prevăzuți de legislație conduc la ideea că cea mai optimistă prognoză în privința primei misiuni de salvare cu elicopterul, pe heliportul de la Suceava, ar fi în luna septembrie a acestui an.