Haos în gări. Trenurile nu au circulat dimineață, timp de două ore în toată țara. La Iași, 17 trenuri au avut întârziere

A fost forfotă în toată țară în această dimineață. Peste 200 de trenuri au avut întârzieri din cauza grevei angajaților CFR.

Sindicaliştii din cadrul CFR Călători sunt nemulţumiţi de grila de salarizare dar şi de condiţiile în care călătorii merg cu trenuri. Vor o reabilitare a căilor ferate dar şi a vagoanelor, deja sindicalişti au venit în Gara de Nord din Bucureşti pentru a-şi expune nemulţumirile.

De asemenea, tot ei spun că în cazul în care vor fi persoane vulnerabile sau elevi care trebuie să ajungă la şcoală trenul respectiv va pleca din gară.

17 trenuri cu plecare sau sosire în Iași au fost afectate de greva de avertisment a angajaților CFR din această dimineață.

Astfel, printre garniturile plecate din Gara Iași și oprite pe traseu se numără InterCity spre București (plecat la ora 5.17), cele trei trenuri InterRegio plecate spre Timișoara (1833), respectiv București (1660) și Brașov (1541), un al patrulea, spre Galați (1864), cu plecare la ora 8.09 rămânând în stație, precum și două garnituri regio (spre Bârlad și Suceava Nord).

În Gara Pașcani, trenul spre Timișoara înregistra deja 112 minute întârziere, cel spre Bacău, 116 minute, cursa spre Tg. Neamț, 104 minute, iar cea spre Mărășești, 75 de minute.

De asemenea, potrivit Mersului Trenurilor afișat în Stația CFR Iași, garniturile care trebuia să ajungă aici în intervalul orar 7.00-9.00 au suferit întârzieri – care se vor înregistra și în cazul trenurilor prinse pe traseu de protestul celor de la CFR. Astfel, nu au mai ajuns la timp trenul InterRegio de la Timișoara (ora inițială de sosire 7.22) și nici garniturile regionale dinspre Scânteia, Ungheni, Bacău și Tecuci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *