Haos in continuare la Suceava

Sharing is caring!

Situatia din Suceava pare scapata de sub control de catre autoritati. Se moare in continuare din cauza Covid 19 doar ca DSP-ul nu a primit o lista cu decese de o saptamana. Astfel incat, in raportarile oficiale din judetul Suceava nu mai pare niciun deces.

Cu toate acestea noul manager al spitalului Judetean sustine ca in ultima saptamana au decedat 20 persoane din cauza coronaviruslui.

Din datele pe care le avem, până ieri am avut 20 de decese, în ultima săptămână. Voi clarifica cu DSP-ul și vom reveni cu un comunicat pentru a lămuri situația”, a declarat managerul Spitalului Județean, medicul Florin Filip.

La ultima comunicare oficiala a spitalului, din totalul de 306 pacienți internați, 206 sunt doar în sectorul COVID. La precedenta comunicare, cea de sâmbătă, în această situație se aflau 149 de pacienți.

In privinta echipamentelor sanitare, un medic al UPU Iasi detasat la Suceava in aceasta perioada, sustine ca nu a primit nimic din partea Spitalului Judetean.

Atunci cand medicii din UPU raman fara echipamente de protectie anunta ISU Suceava care le asigura stocurile. De asemenea, astfel de echipamente sunt trimise si de la Iasi.

Petruta Morosan, sustine ca medicii sunt ajutati si de oamenii simpli, care se prezinta la usa cu masti chirurgicale si chiar viziere improvizate.

In tot acest timp, managerul Spitalului din Radauti precizeaza inca o data ca unitatea sa medicala se afla in prima linie si nu este ajutata de autoritati. “Nu ne este rușine sa spunem adevărul și sa solicitam sprijin de la populație atât timp cât sprijinul solicitat de la Consiliul Județean, DSP, MS, adică autorități ale statului în subordinea guvernului, sprijin solicitat prin adrese ca s-a în GALBENIT faxul (ca e urgenta și nu trimitem cu posta), nu au primit niciun răspuns pana astăzi. Ba, era sa uit, am primit 25 de mascute de la statul roman.. . 25, nu 25 de mii”, a spus Traian Andronachi.

Suceava a primit 2300 combinezoane iar spitalul din Radauti, desi este cel mai solicitat in aceasta perioada a primit doar 30 combinezoane. In schimb, Spitalul Judetean Suceava va primi 1000 combinezoane.

shares