Hangariada la Iaşi, festival de artă și zbor

Hangariada

Timp de trei zile, iesenii s-au bucurat la Aerodromul Alexandru Matei din Iasi de cea de-a noua editie “Hangariada”. Este singurul festival de arta si zbor din tara care este inclus in calendarul oficial al evenimentelor Aeronautice Nationale si Internationale.

Un festival dedicat in special familiilor, organizatorii au pregatit spectacole aviatice si activitati diverse pentru toate varstele.

„Hangariada este la cea de-a noua editie. E prima editie organizata de alta echipa, am incercat sa dam un suflu nou acestui festival. Am creat un festival pentru familii mai mult, pentru copii in mod special caci ei se bucura cel mai mult de avioane, parasute si alte lucruri de genul. Am avut un spatiu de joaca foarte mare, ateliere pentru copii, de la impletit codite, pictat pe fata, au invatat sa reactioneze intr-un caz de prim ajutor si asa mai departe. Am avut si activitati pentru adulti, un umbrar foarte frumos scena cu dj, concerte aseara, intr-o seara de sambata si mancare, bautura pentru toata lumea.”, a declarat Firuta Slevoaca, echipa de organizare.

Ieri, peste 20 000 de oameni au trecut pragul festivalului care a fost si la aceasta editie, un succes.