Handbalistii de la Politehnica Iasi s-au calificat in optimile de finala a Cupei Romaniei

Handbaliștii de la CS Politehnica Iasi, pregătiți de antrenorul Florin Spiridon, s-au calificat marți în turul al II-lea al Cupei României, fază în care vor intra în competiție și reprezentantele României în cupele europene, inclusiv Dinamo București! Formația noastră a dominat de la un capăt la celălalt meciul susținut în deplasare, cu CSU „Constantin Brâncuși” Tg. Jiu, impunându-se cu 38-34 (19-15).

În primele cincisprezece minute iesenii au condus la două-trei goluri diferență, s-au desprins la 12-7 (min. 19) și au mers la vestiare cu un avans de patru goluri (19-15). La patru minute după pauză iesenii aveau deja șapte goluri în fața adversarilor (23-16), avantaj pe care l-am păstrat până în minutul 42 (26-19).

Formația gazdă n-a renunțat la luptă, miza fiind calificarea în optimile Cupei României, și a recuperat gol cu gol. În minutul 52, Poli conducea cu 29-28, dar a găsit resurse și pentru sprintul final! Moroșanu și Andriescu au înscris golurile care au tăiat definitiv elanul gazdelor și au asigurat victoria pentru a le putea oferi suporterilor o întâlnire la Iași cu o formație din Liga Națională, așa cum ediția trecută s-a confruntat cu AHC Potaissa Turda.

Portarul Sandu Ionică a dat încredere echipei, iar golurile Politehnicii au fost înscrise de Andriescu (11), Chitic (9, unul din 7 m), Moroșanu (7), Ghiga (5), Drenceanu (5, două din 7 m) și Dedeagă (unul).

Până la meciul din optimile Cupei României, iesenii vor debuta sâmbătă în partea a doua a campionatului Diviziei A, urmând să primeasca de la ora 14:00, în Sala Polivalentă, vizita formației CSU Galați în prima etapă a Seriei B – Jocuri de clasament. Intrarea la meci va fi gratuită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *