Hamas a revendicat un atac cu rachete asupra Israelului de pe teritoriului Libanului

Armata israeliana a lovit ținte Hezbollah în sudul Libanului, după ce sirenele rachetelor au sunat de-a lungul graniței de nord a Israelului cu Libanul, marți după-amiază, a confirmat IDF.

Sirenele au sunat în comunitățile de graniță Metzuva, Betzet, Shlomi, Hanita, Achziv și Liman din zona de vest a Galileii. S-a raportat că o rachetă a căzut în Shlomi, dar nu au fost inregistrate persoane rănite sau pagube.

Mai târziu, marți seara, IDF a confirmat că tancurile israeliene au vizat punctele de observare Hezbollah din sudul Libanului, după ce aproximativ 15 rachete au fost lansate în nordul Israelului.

Un elicopter al IDF a atacat un alt punct de observare Hezbollah din sudul Libanului, după ce organizația teroristă a lansat o rachetă ghidată antitanc asupra forțelor israeliene, a spus armata.

Armata a folosit artileria pentru a lovi ținte peste graniță. Aripa armată a Hamas și-a revendicat marți responsabilitatea pentru tragerea de rachete asupra Israelului din sudul Libanului, se arată într-un comunicat.

De asemenea, presa israeliană a raportat că forțele armate au efectuat scanări de-a lungul graniței pe fondul temerilor de infiltrare a teroristilor de la granița cu Liban.

Locuitorii din orașele israeliene situate la patru kilometri sau mai puțin de graniță au fost rugați să se adăpostească în casele lor. În jurul orei 19.00, amenințarea a fost ridicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *