Hackerii ucrainieni au spart sistemul de votare din Rusia, chiar in prima zi a alegerilor: „Incercam sa perturbam votul, oricum acolo nu exista alegeri sau democratie”

Agentia militara de informatii a Ucrainei (HUR) a anuntat vineri ca pirateaza sistemele de vot online din Rusia, in contextul in care prima zi a alegerilor prezidentiale din aceasta tara a inceput pe 15 martie.

O sursa din cadrul agentiei a confirmat pentru Kyiv Independent ca in prezent se fac incercari de a perturba votul, adaugand: „Oricum, acolo nu exista alegeri sau democratie”.

Hackerii ucrainieni au spart sistemul de votare din Rusia, chiar in prima zi a alegerilor: „Incercam sa perturbam votul, oricum acolo nu exista alegeri sau democratie”

Rusia a inceput la 15 martie trei zile de vot in cadrul unor alegeri prezidentiale pseudo-democratice care se asteapta sa ii acorde lui Vladimir Putin inca sase ani la putere.Presedintele rus se confrunta cu alti trei candidati care nu au nicio sansa reala de a castiga, deoarece Kremlinul a facut deja eforturi mari pentru a se asigura ca niciun rival viabil nu poate candida.

Concurenti potentiali, precum Boris Nadejdin, au fost descalificati de la vot sau, in cazul lui Alexei Navalnii, au fost incarcerati dupa care au murit in detentie.

Anterior, la 15 martie, presedintele Consiliului European, Charles Michel, l-a ironizat pe Putin si l-a „felicitat” pentru „victoria sa zdrobitoare”.

„As dori sa il felicit pe Vladimir Putin pentru victoria sa zdrobitoare in alegerile care incep astazi”, a scris Michel pe X. „Nu exista opozitie. Fara libertate. Fara alegere”.

In 2020, Rusia a organizat un vot trucat pentru a permite amendamente constitutionale care au deschis calea pentru ca Putin sa candideze pentru inca doua mandate dupa ce actualul sau mandat expira anul acesta.

Miscarea l-a transformat efectiv intr-un dictator pe viata, deoarece Putin poate acum sa ocupe functia pentru inca 12 ani.

Freedom House, o organizatie nonprofit care militeaza pentru democratie, a acordat Rusiei un scor de 0 din 4 in raportul sau pentru 2023 privind libertatile politice din tara.

„Rusia nu a cunoscut niciodata un transfer democratic de putere intre grupuri rivale”, a declarat Freedom House.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *