Hackerii de la Anonymous sparg website-ul celui mai mare producător de petrol din Rusia

anonymous-ii-ia-peste-pecior-pe-hackerii-rusi-care-s-au-laudat-ca-le-au-doborat-site-ul-zce-draguti-sunt_size6

Grupul de hackeri Anonymous a declarat, pentru Taiwan News, că a spart website-ul companiei nucleare de stat ruseşti Rosatom şi a obţinut accesul la câţiva gigabiţi de date, pe care le va face publice.

Un reprezentant al Anonymous a afirmat pentru Taiwan News că website-ul Rosatom a fost hackuit pentru Ucraina. Hackerii au spart şi alte două site-uri care au legătura cu Rosatom: Operatorul rus de centrale nucleare Rosenergoatom şi Institutul de cercetare pentru exploatarea centralelor nucleare din toată Rusia (VNIIAES).

De asemenea, grupul a transmis că a adăugat o nouă pagină html cu literele “fckptn” (f*** Putin) pe fiecare dintre aceste trei site-uri.

Colectivul a mai promis că va împărtăşi “câţiva gigabiţi de date” şi detalii de securitate despre companie. Marţi, primii 124 de megabiţi de date au fost publicaţi de pe site-ul Rosatom.

Începând de marţi, doar pagina principală a Rosatom este vizibilă, iar restul site-ului este inaccesibil.

Anunţul celor de la Anonymous vine în contextul în care, la sfârşitul săptămânii trecute, şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Rafael Mariano Grossi, a susţinut că Ucraina a informat instituţia că Rusia intenţionează să preia controlul deplin şi permanent asupra centralei nucleare ucrainene Zaporojie şi să o plaseze sub conducerea Rosatom.

Reamintim în acest context că, pe data de 10 martie, Anonymous a anunţat că a reuşit să spargă baza de date a agenţiei federale ruse care este responsabilă cu cenzurarea presei din Rusia.