Hackerii de la Anonymous au spart baza de date a Ministerului rus al Apărării şi au făcut public un ordin secret

ANONYMOUS-mesaj-chiar-DE-PE-SITE-UL-POLIŢIEI

Grupul de hackeri Anonymous a spart baza de date a Ministerului rus al Apărării şi a făcut public un ordin secret care vizează Ucraina, informează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, din document ar reieşi că Rusia pregăteşte o serie de videoclipuri şi imagini false cu scopul de a discredita armata ucraineană, în contextul în care se discută că tot mai mulţi soldaţi ruşi dezertează.

Mai exact, Moscova ar intenţiona să prezinte fragmente în care soldaţii Forţelor Armate ucrainene îşi bat joc de „prizonierii de război ruşi”.

Documentul făcut public de Anonymous are trei puncte principale:

1. Să fie realizate o serie de clipuri video cu demonstraţii de comportament inuman al militarilor ucraineni şi al naţionaliştilor de pe teritoriul Ucrainei faţă de ostaticii care s-au predat voluntar.

2. Să fie realizate mai multe filmuleţe grafice care să demonstreze folosirea actorilor în timpul filmării de către ucraineni a materialelor cu ruşii luaţi ostatici. De asemenea, să fie negat că Federaţia Rusă foloseşte militari aflaţi în termen.

3. Să se elaboreze ataşamente informaţionale care să fie plasate în comentarii, cu argumente solide privind modul în care se încalcă Convenţia de la Geneva privind comportamentul cu ostaticii, se arată în document.

Ordinul a fost semnat de ministrul adjunct al Apărării din Rusia, generalul Dmitri Bulgakov, nu de ministrul Serghei Şoigu, notează Gândul.