Bacau | Hacker din Onesti, spaima americanilor

Un tanar de 27 ani din Onesti a fost condamnat zilele trecute la inchisoare cu executare pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic în forma continuată si operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

informatician

Cine a pus gand rau IT-iștilor?

Un tanar de 27 ani din Onesti a fost condamnat zilele trecute la inchisoare cu executare pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic în forma continuată si operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Desi are doar 11 clase, barbatul a furat datele personale ale clienţilor unor mari companii. Pe o retea de freelanceri, onesteanul se prezenta drept absolvent de master la Universitatea Cambridge in tehnologia informatiei.

In urma cu 2 ani, autoritatile judicare din Statele Unite au solicitat extradarea acestuia pentru conspiratie si infractiuni informatice. Tanarul din Bacău a fost acuzat că alături de iubita a compromis sistemul informatic care gestiona supravegherea video a Politiei Metropolitane din Washington.

Hackerul din Oneşti a reuşit să neutralizeze 123 din cele 187 de camere de supraveghere, infectând sistemele informatice cu viruşi. Acesta a cerut bani pentru remedierea problemei.