Guvernul va sesiza CCR în privința moțiunii de cenzură

citu

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.

Florin Cîțu, prim-ministrul României: „Trebuie să avem o decizie a Curții Constituționale, astăzi este depusă, așteptăm decizia Curții, dacă Curtea spune că a fost legal depusă, procedurile curg și mergem mai departe, e dreptul fiecăruia să meargă în Parlamentul României.”

Parlamentarii PNL au decis să nu participe la sedință până nu se verifică legalitatea semnăturilor.

Premierul a mai declarat că este deschis să colaboreze din nou cu USR PLUS, dacă aceștia vor retrage moțiunea de cenzură.

Florin Cîțu, prim-ministrul României : „I-am scos eu din ridicol astăzi, am acceptat demisiile și astăzi o să depună și moțiune care este împotriva propriului guvern, dar cel puțin ei nu mai sunt în guvern. Calea cea mai simplă era să avem acum o săptămână un nou ministru al Justiției, rezolvam imediat, nu s-a vrut, foarte bine, au depus o moțiune cu AUR, un exercițiu pe care nu-l înțeleg. Acum fac o majoritate cu  PSD, foarte bine, înțeleg și acest lucru, dar există încă cale, pot să-și retragă moțiunea și apoi putem să discutăm cu toții, să ne așezăm la masă și să discutăm.

sursă: europafm