Guvernul va construi la Iași cea mai mare Sală Polivalentă

sala_polivalenta

În urma întâlnirilor avute în această dimineață cu autoritățile locale și județene, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației a dat asigurări că Guvernul va finanța ridicarea la Iași a celei mai mari Săli Polivalente din țară. Execuția lucrării se va face prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, iar valoarea scoasă la licitație fiind de aproximativ 213 milioane de lei. Sala Polivalentă din Iași va avea o capacitate de 10.000 locuri.

Noua Sală Polivalentă va avea o formă inspirata de coroana Reginei Maria și va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității aflat în vecinatatea viitorului Spital Regional de Urgență și a viitorului Stadion Municipal.

„Am înțeles că este un proiect elaborat de municipalitate. Să vedem care este modalitatea cea mai bună de preluare a acestei invesții și în ce fază a investiției trebuie noi să luăm, dar și care este modalitatea cea mai bună. Pot să vă spun că din punct de vedere a Ministerului Dezvoltării și al Guvernului, Iașul merită să aibă o Sală Polivalentă modernă, astfel incât să se înscrie în rândul acelor orașe din România care au Sala Polivalentă”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administratiei.

În cursul anilor 2019 și 2020, Primăria Municipiului Iași a alocat circa 2.000.000 lei pentru proiectarea Sălii Polivalente „Regina Maria”. Pe 30 iulie 2020 Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici și devizul general ale proiectului. Compania Națională de Investiții a comunicat municipalității includerea obiectivului pe listele proprii de priorități pe 25 aprilie 2021.

„Iașul nu are o sală de sport care să poată asigura un nivel minim de desfășurare a unei competiții importante. Nu avem o sală de sport pe care să ne permitem sa jucăm o Balcaniada. Știți foarte bine că am demarat procedura publică de achiziții pentru sala de sport datorită înțelegerii pe care ne-a acordat-o Guvernul României prin actualul prim ministru și care a înțeles faptul că printre proiectele prioritare pe care mi le-a cerut, Sala Polivalentă Iași sau Complexul pentru Tineret și Sport cum i-am spus noi este o prioritate de prim rang”, a zis Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Sala va dispune de multiple facilități de servire pentru public, spații comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor și terase exterioare. Terenul principal va avea dimensiunile de 60 metri lungime și 30 lățime și va fi folosită ca bază de antrenament pentru sportivi.