Guvernul va adopta hotărârea prin care vor fi acordate prime de carieră didactică pentru personalul didactic şi auxiliar

Guvernul va adopta, în şedinţa de astăzi, hotărârea prin care vor fi acordate prime de carieră didactică pentru personalul didactic şi auxiliar, precum şi prime de carieră profesională pentru personalul nedidactic din învăţământul de stat, suportate din fonduri externe nerambursabile.

Este vorba despre sumele promise de Executiv în perioada grevei profesorilor din luna mai, de 1.500 de lei, respectiv 500 de lei.

Tot astăzi, Guvernul va aproba Strategia naţională de sănătate, pentru următorii şapte ani.

Dezvoltarea unui sistem naţional de sănătate publică sustenabil, rezilient şi performant este principalul obiectiv al Strategiei naţionale de sănătate 2023-2030, strategie care se va afla astăzi în atenţia membrilor cabinetului şi care îşi propune o serie de direcţii de acţiune şi măsuri menite să definească rolul sistemului de sănătate publică. Astfel, strategia îşi propune să dezvolte o serie de servicii de sănătate integrate la nivelul comunităţilor, dar şi acordarea unei atenţii speciale populaţiilor vulnerabile şi la risc, copiilor, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilităţi şi populaţiei rome. Serviciile ar urma să fie dezvoltate de către autorităţile locale, cu sprijin financiar, logistic şi informaţional de la nivel central. Tot astăzi vor fi aprobate alte două strategii în domeniul sănătăţii pentru perioada 2023-2030, care au în vedere atât vaccinarea, cât şi prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale şi combaterea fenomenului de rezistenţă la antimicrobiene. De asemenea, Guvernul va aproba şi lista localităţilor şi a unităţilor pilot în care se va implementa programul de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Va fi alocată, totodată, şi suma necesară pentru finanţarea acestui program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *