Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pentru noul pachet de masuri fiscale. Marcel Ciolacu: „S-a terminat cu smecheria!”

Executivul si-a asumat in Parlament noul pachet de masuri fiscale si masurile de restructurare din sectorul bugetar. Marcel Ciolacu a spus de la tribuna Parlamentului ca de astazi s-a terminat smecheria, prezentand o serie de masuri care vor intra curand in vigoare. Discursul premierului a fost taxat de opozitie, parlamentarii AUR si USR alegand sa protesteze prin afisarea unor pancarte.

„Vă spun cu toată responsabilitatea. De astăzi s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepțiile peste excepții din mediul privat! Și mai ales – s-a terminat cu banii făcuți ușor din evaziune fiscală! La fel ca toți românii, și eu m-am săturat de ipocrizie! M-am săturat să aud că dacă nu ai privilegii, dacă nu ești șef la stat, atunci nu mai poți munci. Sau că, dacă nu ai ajutoare de stat, subvenții ori facilități fiscale atunci dai faliment sau ai voie să încalci legea. Trebuie să înțelegem cu toții că, așa cum a fost până acum, statul român nu poate merge mai departe! Nu mai putem să ne mințim unii pe alții, nu mai putem să ne facem că facem, nu mai putem să cerem mereu… fără să dăm nimic în schimb! Astăzi, se termină cu șmecheria! Astăzi, Guvernul pe care îl conduc își asumă răspunderea tocmai pentru că România nu-și mai poate permite să se bazeze doar pe munca celor cinstiți, a celor care își plătesc corect taxele și impozitele la stat. Iar, pe ceilalți să nu-i deranjeze nimeni! De astăzi toată lumea va plăti în funcție de cât câștigă! Nu poți fi milionar, dar să plătești taxele la echivalentul salariului minim pe economie”, a fost o parte din discursul lui Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *