Guvernul prelungeşte cu încă trei luni limitarea adaosului comercial pentru alimente de bază

Guvernul prelungeşte limitarea adaosului comercial pentru alimente de bază cu încă trei luni de la 1 noiembrie.

Lista este extinsă la mai multe categorii de produse, iar pentru carnea de porc, de pui sau de vită din import adaosul comercial este limitat la maximum 5%, a anunţat premierul Marcel Ciolacu în deschiderea şedinţei executivului, care continuă la această oră.

Pe agendă este şi un nou proiect de reducere a cheltuielilor autorităţilor publice centrale şi locale, cu scopul de a reduce risipa banilor publici pe final de an.

Prevederile au fost aprobate prin ordonanță de urgență şi ar urma să intre în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial. Andrei Şerban urmăreşte şedinţa de la Palatul Victoria şi are detalii în „Radiojurnal”.

Guvernul extinde de la 14 la 21 numărul de produse pentru care adaosul comercial se va plafona, pentru a împiedica creșterea prețurilor. Această măsură va fi în vigoare pentru încă trei luni de acum înainte.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat și o altă noutate, și anume un adaos comercial de maximum 5% pentru unele produse, printre care carnea de porc, de pui și de vită care nu sunt obținute în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *