Guvernul nu este de acord cu inchiderea supermarketurilor in week-end

Executivul a analizat propunerea de inchidere a supermarketurilor in week-end dupa o solicitare a micilor comercianti. Marcel Ciolacu a mentionat ca nu este oportuna aceasta decizie. Comericantii au propus masura ca sa încurajeze consumatorii să își îndrepte atenția către magazinele mici și producătorii locali, ajutând astfel la susținerea acestora în fața competiției din partea marilor lanțuri de magazine.

Pe de alta parte, inchiderea supermarketurilor în weekend putea duce la o scădere semnificativă a veniturilor acestora, ceea ce ar putea conduce la concedieri masive și, implicit, la o scădere a veniturilor fiscale pentru stat.

Marcel Ciolacu – Premier Romania:În încheiere, vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână. Din semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend! Din câte îmi aduc aminte, au fost închise piețe în pandemie sau a fost pus orar la magazine. Vreau să vă anunț că nu mai suntem în acea etapă„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *