Guvernul declanseaza procedurile de expropriere de pe coridorul sectiunii de autostrada Leghin – Tg. Neamt

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a anuntat deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul lucrărilor de utilitate publică de interes național ”Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț – secțiunea III: Leghin – Târgu Neamț, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere.

Sunt vizate de asemenea imobilele proprietate privata de pe raza localităților Vânătorii Neamț, Târgu Neamț, Agapia, Petricani, Urecheni, Timișești, Păstrăveni din județul Neamț si a localității Moțca din județul Iași.

Au fost identificate un număr de 1528 imobile reprezentând teren, în suprafață totală de 2.678.391 mp teren, valoarea despăgubirilor fiind de 14,7 milioane de lei. Suma se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *