Guvernul alocă 50 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru plata salariilor angajaților de la Complexul Energetic Hunedoara

Executivul va decide luni alocarea a 50 milioane de lei din fondul de rezervă pentru plata salariilor celor peste 2.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara, a anunțat luni premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

România trebuie să renunțe, conform angajamentelor europene, la producția de energie pe cărbune. Acesta este motivul pentru care Complexul Energetic Hunedoara a ajuns în pragul falimentului și cu doar 2.000 de angajați din zeci de mii.

„În Valea Jiului vorbim în prezent de 2.000 de mineri de la 55.000 în 1990. Complexul Energetic Hunedoara este în pragul falimentului și căutăm o soluție care va fi pe termen foarte scurt și împreună cu Complexul Energetic Valea Jiului să putem să păstrăm aceste exploatări și să punem în siguranță minele până în 2032”, a declarat, recent, Sebastian Burduja, ministrul Energiei, la DC NEWS.

Ministerul Energiei pregătește pentru această toamnă punerea în funcțiune a unei noi companii, Complexul Energetic Valea Jiului. În acest sens, trebuie pusă la punct o procedură de dare în plată de la Complexul Energetic Hunedoara către Complexul Energetic Valea Jiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *