Guvernul a invitat din nou sindicatele la negocieri. Șeful negociatorilor e tot secretarul general Marian Neacșu, nu premierul Ciucă

Guvernul a invitat joi din nou sindicatele la negocieri, potrivit unui comunicat al executivului. Șeful negociatorilor e tot secretarul general Marian Neacșu, nu premierul Nicolae Ciucă, așa cum s-a întâmplat și miercuri, la întâlnirea soldată cu un eșec.

Întâlnirea este programată pentru ora 16:00, la Palatul Victoria.

Din delegația guvernamentală fac parte secretarul general al Guvernului și miniștrii Educației, Finanțelor, Muncii și și Proiectelor Europene.

Reamintim că la negocierile de miercuri, guvernul le-a propus sindicaliștilor din educație o plată de 2.500 de lei în două tranșe drept ”oferta finală”. Sindicatele au refuzat oferta.

Ca răspuns la ofertă, sindicatele au organizat joi un protest în fața sediului Guvernului, cu peste 10.000 de participanți.

Marian Neacșu (PSD), secretarul general al guvernului, este singurul condamnat penal din echipa lui Ciucă, la 6 luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

În 2016, Marian Neacșu a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Specialist în furaje și fost vicepreședinte la arbitrul pieței energiei, acesta și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar în perioada cât a fost deputat de Ialomița. Între timp, Neacșu a fost reabilitat.

Neacșu e expert contabil și are mai multe specializări în nutriția animalelor, potrivit CV-ului oficial. El a intrat în politică în anii 90 ca membru în Partidul Agrar, iar în 2001 a intrat în PDSR Ialomița (precursorul PSD). A urcat până la poziția de secretar general al PSD în 2015, promovat de Liviu Dragnea.

Fratele lui Neacșu, la rândul său specialist în cereale, a fost angajat de ministrul Sorin Grindeanu (tot PSD) în conducerea Autorității Aeronautice Civile.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!