Guvernul a aprobat primele exproprieri pentru autostrada A7 spre Moldova

Autostrada-a7

În ședința de Guvern de astăzi, Executivul a aprobat primele exproprieri din județul Prahova pentru sectorul Ploiești-Buzău, pregătind astfel lucrările în teren pentru cel mai avansat tronson al A7. Acesta este acum în licitație pentru execuție, iar termenul de depunere a ofertelor este 24 august.

După semnarea contractului, vor începe lucrările în teren, proiectarea fiind deja realizată.A7 este cel mai mare proiect de infrastructură propus prin PNRR (pentru segmentul Pașcani-Bacău-Focșani-Buzău-A3).

„Ca pași următori pentru A7, în perioada imediat următoare vom începe să lansăm progresiv licitațiile și pentru restul sectoarelor, până la final de an: Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. La nord de Pașcani, Compania de drumuri a anunțat recent, în urma finalizării Analizei Multicriteriale de traseu și studiului de trafic preliminar: că tronsonul Pașcani – Suceava va fi construit la profil de autostradă, iar Suceava – Siret, la profil de autostradă, respectiv drum expres de la intersecția DN2H până la graniță”, a anuntat Catalin Drula, ministrul Transporturilor.

Câteva date despre cum va arăta sectorul Ploiești-Buzău, pe care lucrările vor dura maximum 20 de luni: lungime – 63 km; 6 noduri rutiere; 160 de ha de perdele forestiere; 42 de poduri + pasaje; 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.