Guvernul a aprobat înființarea Registrului Utilajelor

275676989_669102734571034_22973148144624925_n

Ieri, a fost aprobată înființarea Registrului Utilajelor, prin Hotărâre de Guvern, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Este un prim pas important pentru eliminarea întârzierilor și blocajelor din șantiere! Constituim astfel o bază unică de date cu toate utilajele, echipamentele și instalațiile de care dispun în mod real constructorii care participă la licitații pentru proiectele de infrastructură de transport. Autoritățile și Companiile care lansează proiecte de interes public vor putea verifica dacă ofertanții sunt într-adevăr capabili să aducă în șantiere utilajele pe care le prezintă în oferte”, a transmis Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Registrul va funcționa în cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Până la 1 mai 2022 vom stabili tipul informațiilor accesibile în Registru și le vom pune la dispoziția Autorității pentru Digitalizarea României.

În momentul consultării, Registrul va genera automat comunicări în cazul suprapunerii perioadelor de utilizare a utilajelor, echipamentelor și instalațiilor.