Guvernul a aprobat înființarea a 20 km de drum național pe raza județului Iași

Guvernul a aprobat transformarea a circa 20 km de drum județean și comunal în drum de interes național, în contextul proiectelor de construire a podului de la Ungheni și a autostrăzii Ungheni – Iași – Moțca, parte din A8. Pe cei 20 km va fi asigurată descărcarea traficului de pe pod.

Decizia a fost adoptată joi de către guvern, la propunerea Ministerului Transporturilor. Finanțarea modernizării tronsoanelor este cuprinsă în proiectul privind amenajarea podului de la Ungheni, licitația de execuție a lucrărilor fiind în desfășurare. Potrivit hotărârii adoptate de guvern, sectoarele de drum sunt preluate de la Consiliul Județean (CJ) și de la două primării comunale (Golăiești și Ungheni), respectiv:

un sector de 2,1 km din DJ 248D preluat de la CJ, cu o suprafață de teren aferentă de aproape 10 ha, terenuri amplasate pe raza comunei Tomești
un sector de 11,5 km din DJ 249A preluat de la CJ, cu o suprafață de teren aferentă de 8 ha de pe raza comunelor Holboca și Ungheni
un sector de 2 km din DC 8B preluat de la comuna Golăiești, cu o suprafață de teren aferentă de 2,1 ha
un sector de 4 km din DC 8B preluat de la comuna Ungheni, cu o suprafață de teren aferentă de 4 ha

„Proiectul de infrastructură rutieră Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni are în componență sa și realizarea conexiunii rutiere până la un drum național principal, pentru a putea asigura descărcarea traficului rutier, ține cont de necesitatea asigurării unei alternative de acces printr-un drum național la punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova, precum și o conexiune rutieră directă cu Punctul de trecere a Frontierei Ungheni este necesară preluarea unor sectoare de drum”, se arată în hotărârea aproabtă de guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *