Guvernul a aprobat înființarea a 100 de centre sociale destinate vârstnicilor pentru reducerea numărului de persoane expuse la sărăcie sau excluziune socială

277679760_296369265980661_8311149058128987342_n

Guvernul României a stabilit noi măsuri pentru protejarea persoanelor în vârstă și a celor vulnerabile, care au nevoie de ajutor în această perioadă dificilă, în cadrul ședinței de ieri.

A fost asigurată finanțarea pentru înființarea a 100 de centre de servicii sociale destinate vârstnicilor, dar și pentru reducerea numărului de persoane expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială.În domeniul economic, au fost decise pârghii de stimulare a investițiilor, cu accent asupra sectorului agricol și de dezvoltare rurală.

Totodată, Guvernul a aprobat bugetul Administrației Fondului pentru Mediu, din care sunt finanțate proiecte cunoscute și așteptate de cetățeni. Vor fi continuate programele cunoscute: Rabla, Casa Verde și Rabla pentru Electrocasnice. â

De asemenea, vor fi lansate sesiuni noi de finanțare pentru programe adaptate cerințelor impuse de realitatea social – economică, instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, transportul electric public, infrastructura verde și gestionarea deșeurilor.