Gura Humorului: Un bărbat a fost reținut pentru 30 de zile după ce a condus beat, fără permis și a produs un accident în comuna Păltinoasa

arestat-catuse

La data de 02.06.2022  procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” prev. de art. 335 alin. (1)Cod penal și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” prev. de art. 336 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal constând în aceea că la data de 29.05.2022, în jurul orei 22:20, a condus autoturismul, marca BMW, pe DN17 pe raza localităţii Păltinoasa, fără a deține permis de conducere şi având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv de 2,61 g/l alcool pur în sânge (proba I – ora 23,00) şi de 2,35 g/l alcool pur în sânge (proba II – ora 00,00), provocând un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că la data de 29.05.2022, în jurul orei 22.20, inculpatul a condus autoturismul marca BMW, pe DN17, pe raza localităţii Păltinoasa, jud. Suceava, efectuând manevra de depășire a autoturismului marca Audi A4, condus în aceeași direcție, dar din cauză că nu a păstrat o distanță laterală suficientă față de autovehiculul depășit a intrat în coliziune lateral stânga cu acesta.

În urma impactului a rezultat avarierea ambelor autovehicule. Inculpatul nu a oprit pentru soluționarea accidentului rutier cu pagube materiale, continuându-și deplasarea spre or. Gura Humorului.

În aceste condiții conducătorul auto al autoturismului avariat a pornit în urmărirea autoturismului marca BMW, implicat în eveniment, totodată apelând SNUAU 112 şi sesizând lucrătorii de poliţie cu privire la producerea accidentului.

La scurt timp, conducătorul auto al autoturismului avariat a observat că autoturismul marca BMWcondus de inculpat a părăsit partea carosabilă și intrat în coliziune frontală cu soclul din beton al unui panou publicitar.

Imediat, la fața locului a ajuns un echipaj de poliție din cadrul Poliției or. Gura Humorului, membrii acestuia procedând la identificarea și verificarea persoanelor implicate în eveniment.

Cu ocazia verificării conducătorului auto în baza de date, s-a constatat că inculpatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie.

Deoarece inculpatul emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest marca Drager, rezultatul fiind de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceste condiţii inculpatul a fost condus la Spitalul oraşenesc Gura Humorului unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, din buletinul de analiză toxicologică a alcoolemiei rezultând o îmbibaţie alcoolică de 2,61 g/l alcool pur în sânge (proba I – ora 23,00) şi de 2,35 g/l alcool pur în sânge (proba II – ora 00,00).

Față de inculpat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat la data de 02.06.2022 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.