Grupul TeraPlast achizitioneaza linia de productie de folii din polietilena a Brikston Construction Solutions SA

teraplast

Grupul TeraPlast achiziționează linia de producție de folii din polietilenă a Brikston Construction Solutions SA. Vor fi preluate si echipamentele pentru reciclare, iar activele vor fi relocate la fabrica din Năsăud. Transferul se va face pe 20 septembrie.

Alexandru Stânean, director general TeraPlast: „Am promis încă de la începutul anului că dezvoltarea Grupului TeraPlast se va face și prin achiziția unor business-uri din domeniile noastre de interes. Achiziția activelor Brikston este un alt pas în această direcție, după achiziția Somplast. Activele preluate adaugă 1.200 tone pe an producției actuale de ambalaje industriale din polietilenă și 300 tone pe an pentru reciclare de folii. Ulterior finalizării tranzacției,activele vor fi relocate la Năsăud pentru a beneficia de sinergiile astfel create.E un pas necesar pentruatingerea obiectivului de a deveni liderii pieței de ambalaje flexibile din România.Avem deja o prezențăpe această piață, iar această achiziție ne întărește pozițiașicapacitatea de a oferi produse românești pe o piață dominată de importuri.”

Activele achiziționate de către TeraPlast, localizate în prezent în Sighișoara vor fi transferate pe platforma Somplast din Năsăud, aflată în plin proces de reorganizare, dupăachiziția sa de către Grupul TeraPlast. Producția de ambalaje flexibile a Somplast își va continua activitatea în locația actuală, iar la ea se va adăuga cea preluată de la Brikston. Totodată, fabrica de reciclare PVC rigid a Grupului va fi transferată pe platforma din Năsăud.Capacitatea fabricii de reciclare este în curs de triplare, ca parte din investițiile de extindere din acest an.

Locația Somplast oferă un spațiu generos de dezvoltare cu 20.000 de metri pătrați de hale care însă necesită adaptare. Renovarea presupune atât demolări, cât și lucrări de reamenjare a spațiilor auxiliare.

Achiziția activelor Brikston face parte din strategia TeraPlast de expansiune pe piața ambalajelor flexibile, adresându-se segmentului industrial.

Pe această piață nu există încă soluții din polimeri biodegradabili. Grupul are în derulare proiectul TeraBio Pack, o investiție de 12 milioane de euro, confinanțată prin ajutor de stat, prin care dezvoltă o unitate de folii biodegradabile, pentru a deservi piața de ambalaje flexibile de 300 de milioane de euro, pe care TeraPlast își propune să ajungă lider. TeraBio Pack va produce în parcul industrial din Sărățel saci și pungi biodegradabile, în conformitate cu legea 181/2020, privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile, unde sunt prevăzute criteriile de conformitate pentru deșeurile biodegradabile (90% materiale biodegradabile și certificare OK compost).