Grup infracțonal specializat în obținere ilegală de fonduri, destructurat

catuse-bani

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 41 de ani, din județele Neamţ şi Dâmboviţa, au fost reţinuţi, pentru criminalități economic. Aceștia au obținut prin mijloace ilegale aproape 1,5 milioane de lei.

În perioada octombrie 2020 – iunie 2021, un grup infracțional ar fi înființat 3 societăți comerciale, cu sediile în județele Neamț, Dâmbovița și Ilfov, în cadrul cărora ar fi angajat, în mod fictiv, 140 de persoane. 

Ieri, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au efectuat 9 percheziții domiciliare, în judeţele Neamţ, Dâmboviţa, Iaşi şi Ilfov. În urma acestora, au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii de stocare şi 21.000 de dolari. 

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat, până în prezent, au fost instituite măsuri asigurătorii, de aproximativ 1.988.351 de lei, sumă ce urma să fie încasată de membrii grupului infracțional. 

Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, iar 3 persoane, din Neamț și Dâmbovița, au fost reținute, pentru 24 de ore. Inculpații sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, obținere ilegală de fonduri, tentativă la obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată.                             

Astăzi, aceştia urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. 

sursă foto: ziarul Incomod