Gropi și promisiuni

foto_sedinta_cj_bojdeuca

Pentru prima dată în istoria consiliului judetean, ieri, de la ora 13.00, 33 de consilieri judeţeni s-au reunit în şedinţă în curtea Bojdeucii din Ţicău. Una dintre cele mai bune vesti in urma intalnirii de ieri este ca, în sfârşit, pot să înceapă lucrările de reparaţii la drumurile judetene pline de gropi.

Sedinta consilierilor judeteni a fost , pe cat de inedita ca locatie, pe atat de ticsita de proiecte aprobate. Cotizaţia consiliului judetean ca membru fondator a Euroregiunii Siret-Prut- Nistru a aprins spiritele , pe motivul cererii de amânare a adoptării unei hotărâri în acest sens.

Consilierii au aprobat apoi alocarea a 3,7 milioane de lei pentru cheltuielile neeligibile necesare modernizării celor 7 segmente de drumuri judeţene cu fonduri primite în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Locală II. Mult aşteptatul plan de lucrări de întreţinere a dumurilor judeţene a trecut şi el, în finalul şedinţei.

În total 12 milioane de lei vor fi cheltuite pentru reparaţiile curente, printre care şi Iaşi-Breazu- Horleşti-Bulbucani (26 km pe DJ 282). Până la finalul şedinţei de ieri, de la Bojdeuca, din 33 de consilieri prezenţi la început, mai rămăseseră 27.