Gripa, mai gravă decat Omicron

gripa

La inceput de an, medicii sustin ca persoanele nevaccinate antigripal pot dezvolta o forma grava a bolii, cu simptome mult mai severe decat cele ale infectiei Covid-19.

Specialistii au precizat ca gripa poate fi mult mai grava decat tulpina Omicron. La Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Iasi au fost tratati recent doi pacienti de gripa.

Primul caz diagnosticat a fost in luna octombrie. Pacientii nu au necesitat ingrijire in sectia de Anestezie si Terapie Intensiva.

Totusi, medicii atentioneaza ca aceasta tulpina are transmitere comunitara de aceea recomanda in continuare pastrarea cu rigurozitate a masurilor de protectie.

Florin Rosu – manager Spitalul de Boli Infectioase Iasi:Tulpina Omicron are transmitere comunitara, iar trecerea prin valul 5 va depinde foarte mult de spiritul nostru civic, acest lucru concretizandu-se prin continuarea vaccinarii, purtarea mastii de protectie atat in spatii inchise cat si in spatii deschise si evitarea zonelor in care exista aglomerari populationale”.