Greva spontana la depourile CFR din Iasi, Suceava, Bacau

grevă-japoneză-la-SCRL-Iași-1

Incepand de ieri, angajatii Societatii Comerciale de Reparații Locomotive, entitate apartinand de CFR Calatori au intrat in greva. Conducerea a refuzat majorarea salariilor cu 15% la semnarea noului contract colectiv de munca.

Angajatii se plang ca au salariul minim pe economie si daca nu vor fi majorate pana la nivelul colegilor de la CFR Calatori  vor parasi societatea.

“Toţi cei de la SCLR suntem în conflict spontan. Principala cauză este neacordarea celor 15% la salariu. Suntem în perioada negocierii Contractului Colectiv de Muncă. El a încetat de la 1 august, dar nu l-am semnat pe cel nou. La toţi colegii s-au aplicat o majorare salarială de 15%, iar la noi s-a terminat bugetul. La o mână de oameni nu mai au. Se fac discriminări salariale. Un mecanic de locomotivă ia cu 15% mai mult, iar noi, cei care le reparăm locomotivele, lucrăm în condiţii mai dificile pentru a menţine parcul de locomotive, nu luăm aceşti bani care ni se cuvin”, a declaratliderul sindical al filialei ieşene a SCRL, Iustin Borş, potrivit Agerpres.