Grevă majoră pe aeroporturile din Europa

aeroport

Agenții de securitate de pe aeroportul din Bruxelles vor intra în grevă pe 20 iunie. Piloții anumitor companii aeriene, dar și cei care manevrează bagajele, au anunțat mișcări de protest. Plecările în vacanță ar putea fi perturbate.

Angajații se plâng de condițiile de lucru foarte grele, cu program prea încărcat. Astfel, aeroportul din Bruxelles anunțat deja anularea a 148 de zboruri în perioada aglomerată a verii, pentru a-i liniști pe angajați. Sindicatele piloților de la Brussels Airlines au depus vineri un preaviz de grevă pe termen nelimitat.

„Sunt 1.000 de persoane care şi-au dat demisia (de la compania aeriană), iar celor care au rămas li s-au impus condiții de muncă mai grele decât înainte, mai ales la programul de zbor. Drept urmare, timpul de odihnă între două curse aeriene a fost mult redus”, a declarat un membru al sindicatului.

În prezent, 90% dintre piloții companiei Brussels Airlines optează pentru această grevă și vor să o pună în practică.

Piloții Ryanair amenință, de asemenea, cu mişcări de protest, iar cei care se ocupă cu gestionarea bagajelor la Aviapartner au intrat în grevă spontană săptămâna trecută.

Personalul de la sol de la aeroportul Charles de Gaulle din Paris va intra din nou în grevă de la 1 iulie, pentru a cere mărirea salariilor şi condiţii de muncă mai bune.