Greva japoneză continuă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași / Angajaţii sunt nemulţumiţi că spitalul nu a prins finanţare prin PNNR  

ibcv

Peste 600 de angajaţi ai Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” din Iaşi sunt de la începutul acestei săptămâni în grevă japoneză ca urmare a faptului că proiectul „Institutului Inimii” din Iaşi nu a fost inclus pe lista obiectivelor finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR).

Angajaţii spun că vor continua să protesteze până când vor primi un răspuns favorabil.

„Nu înţelegem de ce alte spitale au prins finanţare şi nu şi spitalul nostru. Când spunem că acest institut trebuie neapărat să fie construit nu ne gândim doar la noi, ne gândim la pacienţii noştri, la familii, la cetăţenii din judeţ. De fapt, asta e cea mai importantă problemă şi cred că asta nu se înţelege la Bucureşti: noi nu suntem un spital oricare, suntem un institut care avem grijă de întreaga regiune a Moldovei”, a precizat Lăcrămioara Ioniţă, asistent medical şi reprezentant al Sanitas în cadrul IBCV pentru „Ziarul de Iaşi”.

Reprezentanţii Sindicatului Sanitas Iaşi au precizat că în timpul grevei, cadrele medicale de la IBCV vor avea ataşaţi de halate fluturaşi cu mesajul „Salvaţi Institutul Inimii. Nu lăsaţi să se oprească inima Moldovei!”.

Angajaţii susţin că atât capacitatea unităţii, cât şi spaţiile disponibile pentru tratarea pacienţilor sunt mult mai mici în comparaţie cu adresabilitatea existentă, de peste 30.000 de pacienţi anual.