Grevă în transporturi, sute de mii de călători afectați

foto_microbuz

Noul regulament pentru traseele de transport interjudeţean prin care se elimină criteriul de vechime pentru atribuirea licenţelor de traseu si care ar urma să intre în vigoare la 1 iulie 2019 este motiv de protest printre transportatori.

Reprezentanţii firmelor de transport persoane consideră că  noua formă a regulamentului nu a fost realizată transparent şi este lipsită de fundamentare.

De altfel,  transportatorii au amenințat astazi că dacă Ministerul de resort nu va retrage noul regulament în 48 de ore, ei vor opri cursele de autocare din ţară, iar câteva sute de mii de călători vor fi afectaţi.

Transportatorii de persoane vor înceta efectuarea curselor regulate între judeţe şi în interiorul acestora începând de joi, la ora 12:00, dacă proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere nu va fi retras. Începând de acum în 48 de ore cheia va fi scoasă din contact. Mai exact, joi, la ora 12:00, cheia este scoasă din contact şi cei care au curse nu le vor mai efectua. Cred că la acest demers se vor ralia toţi patronii de firme, nu doar cei care fac şi (transport – n. r.) interjudeţan şi judeţean, ci şi cei care fac judeţean”, a declarat Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).