Greva foamei la Serviciul de Probatiune Iasi

Angajatii de la Serviciul de Probatiune Iasi au intrat din nou in greva foamei. Au primit salariile restante din luna august pana in noiembrie. Consilierii de probațiune au fost readusi la salarizarea din anul 2017 cu explicatia ca banii sunt primiti in functie de bugetul de la stat. Oamenii spun ca sunt discriminati fata de alte categorii din cadrul Ministerului Justiei si ca nu au primit nici macar cresterea salariala de 5% prevazuta de Guvern.

10 angajați ai Serviciului de Probaţiune Iași au intrat în greva foamei, ca formă extremă de protest, urmare a modului arbitrar în care s-a făcut salarizarea consilierilor de probațiune pentru luna decembrie 2023 și împotriva nedreptăților care fac invizibile munca, abnegația și drepturile personalului de probațiune.

„Avem toate argumentele juridice, toate drepturile recunoscute, prin hotarari judecatoresti si prin acte administrative, ordin de ministru si totusi ele nu se platesc nici pana acum. Ele sunt recalculate conform valorilor recunoscute in instanta conform VRS. La mine ar fi o crestere de 10%. Pentru ca s-a considerat ca sunt aceste mariri si am fost exceptati de acea crestere de 5% pentru bugetari argumentul fiind ca noi avem salariile marite„, a declarat Oana Paicu, Consilier de probatiune in cadrul Serviciului de Probatiune Iasi.

La nivelul tarii exista doar 700 de consilieri, acesta fiind si motivul pentru care bugetarii considera ca nu sunt luati in seama de catre autoritati.

„Sunt persoane care isi desfasoara viata in mod firesc, sunt platitori de taxe si impozite. Sunt oameni la fel ca noi, doar ca sunt persoane condamnate in stare de libertate. Aducem in atentie, Serviciul de Probatiune are in evidenta si lucram cu persoane condamnate, persoane care au comis infractiuni, de la infractiuni patrimoniale, pana la infractiuni la regimul rutier si infractiuni grave: omoraul, talharia, viol, incest, trafic, consum de droguri„, a declarat Diana Năstasă, Consilier de probatiune in cadrul Serviciului de Probatiune Iasi

Oamenii au de gand sa recurga la aceste gesturi extreme pana cand li se va face dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *