Greva actorilor de la Hollywood s-a încheiat după aproximativ 120 de zile

Sindicatul a declarat că greva se va încheia oficial astăzi și că mai multe detalii vor fi făcute publice în urma unei întâlniri din zilele următoare. A fost pentru prima dată, după 63 de ani, când atât scenariștii, cât și actorii au intrat în grevă împreună.

De-a lungul protestului, actorii au cerut măriri de salariu şi garanţia că inteligența artificială nu le va lua locul în filme.llywood ia sfârşit, după aproape 120 de zile. Un sindicat al actorilor a ajuns la un acord cu studiourile de film pentru a încheia greva, măcar provizoriu. Acordul pune capăt lunilor întregi de conflicte de muncă ce au blocat producţiile de film de la Hollywood.

Actorii şi marile studiouri de la Hollywood au ajuns miercuri la un acord pentru a pune capăt grevei care paralizează de mai multe luni producţia de filme şi seriale în Statele Unite şi care a costat economia americană miliarde de dolari, a anunţat sindicatul actorilor SAG-AFTRA. „Greva se va încheia oficial joi, 9 noiembrie la 00H01”, ora Los Angelesului (08.01 GMT), a explicat organizaţia într-un comunicat.

S-a ajuns la un „acord de principiu” după 118 zile de grevă a actorilor, care cereau salarii mai bune într-o industrie bulversată de streaming, precum şi garanţii privind inteligenţa artificială. Conţinutul exact al acordului nu a fost încă dezvăluit, dar „informaţii suplimentare vor fi comunicate” vineri, a precizat sindicatul.

sursa observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *