Grecia se inscrie pe lista tarilor care se opun reducerii cu 15 la suta a consumului de gaz

criza gaze

Grecia se opune propunerii recente a Comisiei Europene, care ar reduce consumul de gaz al statelor membre ale Uniunii Europene cu 15 la sută, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Jannisz Ikonomu, la o conferință de presă.

Cu aceasta, țara se alătură poziției Portugaliei, Spaniei, Italiei, Franței, Maltei și Ciprului, care sunt deja împotriva propunerii de la Bruxelles.

De asemenea, ministrul Mediului si Energiei a spus că Grecia folosește 70 la sută din gazul achiziționat din import, așa că, reducerea propusă la Bruxelles ar afecta grav atât utilizatorii rezidențiali greci, cât și cei corporativi.

„Resping nivelul solicitat al cantității și nici nu sunt de acord cu caracterul obligatoriu al măsurii”, a spus Kosztasz Szkrekasz.

Grecia a luat deja măsuri pentru a-și reduce consumul de gaz dorind să-și dubleze producția internă de lignit și, dacă este necesar, ar putea să-și transforme cele cinci centrale electrice.

În propunerea de miercuri, Comisia Europeană a cerut statelor membre să reducă consumul de gaze cu 15 la sută începând din august. Consiliul de Miniștri al Uniunii va discuta propunerea într-o ședință extraordinară din 26 iulie