Grecia a introdus testarea obligatorie pentru angajații nevaccinați anti-COVID

vaccinare

Noi restricții și reguli privind testarea intră în vigoare începând de astăzi, în Grecia, pentru persoanele care nu au fost vaccinate anti-COVID-19.

Măsurile includ necesitatea testării săptămânale sau de două ori pe săptămână pentru angajații din sistemul public și privat care nu au fost imunizați și accesul în anumite spații doar pentru persoanele vaccinate sau cele care prezintă un certificat care atestă trecerea prin boală în ultimele șase luni.

Măsurile se vor aplica până la 31 martie și sunt parte a eforturilor autorităților elene de a crește rata de vaccinare. Potrivit noilor reglementări, toți lucrătorii din sectorul privat și public care nu au un certificat care să ateste vaccinarea sau recuperarea recentă după COVID vor trebui să fie supuși unui test rapid pe săptămână.

Prețul unui test este de 10 euro, iar testarea se va face în facilități private, costurile fiind suportate de fiecare persoană în parte. Doar elevii și studenții sunt eligibili pentru testarea gratuită.

Minorii nevaccinați din școlile care s-au redeschis luni vor primi truse de testare distribuite pe cheltuiala Guvernului. Persoanele nevaccinate vor putea merge la film în interior, la teatru, muzeu și săli de sport numai cu dovada unui test rapid negativ efectuat cu 48 de ore mai devreme.

Măștile vor fi obligatorii pentru toată lumea în spațiile publice interioare și în zonele aglomerate în aer liber. Totodată, dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a unui test rapid negativ în ultimele 48 de ore va fi necesară pentru călătoriile cu avionul, trenul, barca sau autobuzul pe distanțe lungi pentru oricine are vârsta de peste 12 ani.

Sursa: Libertatea